Últimes notícies:

La CGT denuncia l’Ajuntament de Reus a Inspecció de Treball

per: Redacció

El sindicat acusa el consistori d’incomplir de manera “flagrant i reiterada” el conveni laboral

Imatge d’arxiu de la façana de l’Ajuntament de Reus | Canal Reus

La CGT ha denunciat l’Ajuntament de Reus a Inspecció de Treball “per l’incompliment flagrant i reiterat” de diversos articles del conveni laboral. El sindicat considera que s’han vist abocats a presentar la demanda per la repetició d’aquests incompliments “i el poc interès que sembla que té l’Ajuntament en la correcta aplicació” del conveni.

Recorden, també, que fa dos anys que es va aprovar aquest plec de condicions laborals. La denúncia recull situacions derivades de la falta d’organització i de l’arbitrarietat a l’hora d’aplicar alguns plusos salarials, segons el sindicat.

La CGT denuncia l’Ajuntament de Reus per incompliments del conveni laboral

Concretament, des de la CGT parlen de membres de la plantilla que no poden exercir el descans de mitja hora que els correspon, o que no se’ls permet la desconnexió digital de la feina. També afirmen que hi ha “gratificacions extraordinàries que no es paguen a tothom per igual”. I qualifiquen de “descontrol” l’organització dels horaris.

Amb la denúncia, el sindicat vol “fer una anàlisi exhaustiva de tots aquells altres —punts del conveni— que puguin ser objecte d’incompliment”. En àmbit laboral, la CGT encara carrega contra un altre element clau de l’organització de la plantilla municipal, la Relació de Llocs de Treball.

Aquest document és el que estipula quines places hi ha a l’estructura de l’Ajuntament, quines funcions fa cadascuna i quin sou li correspon. Després de molt de temps reclamant-ne una actualització, fa dos anys es va aprovar. Tot i això, el sindicat posa sobre la taula que “està resultant incomprensiblement aturada i bloquejada”.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS