Últimes notícies:

La detecció precoç, principal reivindicació del Dia Mundial per l’Esclerosi Múltiple

per: Mireia Jansà Mata

Des de la Fundació FEM s’han programat diverses activitats durant tot el dia, tot plegat per donar visibilitat a aquesta malaltia

Mas Sabater s’ha omplert un any més de flors, música, i festa amb la celebració del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple. Enguany, des de la Fundació FEM, dedicada a malalts i familiars d’aquesta malaltia, s’ha portat terme una celebració amb l’actuació d’alguns alumnes de dansa de l’escola Artis, la presència del Xiquet i la Xiqueta dels Nanos de Reus, música en directe i diverses autoritats. Tot plegat amb l’objectiu de visibilitzar aquesta malaltia i la tasca que fan d’aquest centre.

Com cada any, el programa d’activitats d’aquesta data a la capital del Baix Camp també compta amb sessions divulgatives a l’Hospital Sant Joan de Reus, en aquesta ocasió per parlar sobre activitat física, hàbits saludables i les gestions socials en les persones que pateixen Esclerosi Múltiple.

La importància d’una detecció ràpida de la malaltia

Enguany, i en l’àmbit internacional, les reivindicacions se centren en la importància de tenir un diagnòstic ràpidament per tal de començar un tractament el més aviat millor.

El diagnòstic de l’esclerosi múltiple no és fàcil, ja que sovint s’hi arriba descartant altres malalties i implica diverses proves mèdiques.  A més, moltes vegades les persones no donen prou importància als formigueigs i als primers símptomes sensitius de l’esclerosi múltiple, fet que retarda l’hora d’anar al metge i començar tot el procés. Per això, des del primer símptoma, el temps és or.

En els últims anys, s’ha avançat molt a l’hora d’efectuar el diagnòstic d’esclerosi múltiple i cada cop es diagnostica abans. Aquest fet és fonamental per aconseguir un tractament primerenc. Està demostrat que com més aviat comença el tractament de l’esclerosi múltiple, millor és el pronòstic.

AGENDA

RELACIONATS