Últimes notícies:

La residència de les Borges del Camp era insostenible

per: Paula Montalvo

L’alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, ha criticat que encara hi hagi Ajuntaments que gestionin la seva pròpia residència, un equipament que comporta una gran responsabilitat

La Residència de les Borges del Camp continuarà amb la seva activitat sota la gestió de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI. Ho farà gràcies a una cessió que han pactat amb l’Ajuntament borgenc per 50 anys i que permet el traspàs de treballadors i residents.

El servei de la residència de les Borges del Camp ha estat, fins ara, de gestió municipal. Un fet que comprometia a l’Ajuntament.

“Un ajuntament no està capacitat per gestionar una residència”

El mateix alcalde, Joaquim Calatayud, ha criticat que hi hagi consistoris petits que gestionin equipaments com aquest. Ha assegurat que “és evident que al segle XXI un Ajuntament com el de les Borges no està capacitat ni preparat per a gestionar una residència d’avis, en cap àmbit”.

Les obres que s’havien de realitzar a la residència, segons estudis que ha fet el mateix Ajuntament, ascendeixen als 2 milions d’euros d’inversió. Uns diners que el consistori ha assegurat des del principi que no podia destinar-hi.

La residència de les Borges del Camp està salvada

Tan bon punt la residència de les Borges del Camp passi a estar sota la gestió de la Fundació, s’iniciaran les obres per a readequar l’edifici per complir la normativa. Durant els treballs de rehabilitació, esperen que els residents no hagin de patir trasllats, però ja serà una decisió que haurà de prendre l’empresa.

La cessió de la Residència Mare de Déu de la Riera s’espera que es formalitzi en els pròxims mesos. Segons el mateix alcalde, esperen que sigui entre juliol i setembre, però que en tot cas no s’allargaria més enllà de finals d’any.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS