Últimes notícies:

La residència de l’ICASS tancarà a finals de juny

per: Paula Jansà

El Departament de Drets socials té previst que, com a data límit, el dia 30 de juny no quedi ningú a l’equipament. Les famílies tenen fins aquest mateix divendres 24 de maig per triar una residència.

30 de juny. Aquesta és la data que el Departament de Drets Socials ha comunicat a l’entorn de la residència de l’ICASS perquè l’equipament quedi completament buit i es pugui començar la seva rehabilitació. Una reforma que ha de durar 4 anys i que ha de solucionar els danys estructurals que, segons un informe de la Generalitat, pateix l’edifici.

Segons ha pogut saber Canal Reus, aquesta setmana passada, els familiars van rebre un comunicat on s’expressa que tenen fins aquest divendres, dia 24 de maig, per decidir quina és la seva destinació de trasllat de preferència per reubicar als seus familiars. En cas de no ser així, i segons s’especifica en aquest document, automàticament se’ls assignarà la residència de la Mercè de Tarragona com a alternativa.

Fins al moment, s’ha mogut a una trentena de persones, i, segons aquest escrit, aquests moviments s’intensificaran a partir de la setmana vinent i han d’acabar abans no finalitzi el mes de juny.

Els familiars asseguren que “arribaran fins on calgui”

Com ja els hem explicat anteriorment, la voluntat, tant de treballadors com de famílies, era que el trasllat es fes en bloc o que la reforma es fes planta per planta possibilitant així continuar amb el funcionament habitual de l’equipament. Tot i això, segons asseguren alguns familiars a aquest mitjà, després de moltes pressions, amenaces i malestar per part de les administracions competents, moltes famílies han acabat abaixant els braços i buscant una alternativa. Una part d’ells, però, asseguren que no es rendiran i arribaran fins on calgui per no moure’s de la residència.

Manca de personal i sobrecàrrega de feina

Amb tot, de les 6 plantes que hi havia obertes quan es va fer l’anunci de la reforma, ara n’hi ha 3, i de la vuitantena d’usuaris s’ha passat a una cinquantena. La mateixa progressió a la baixa s’ha fet amb els treballadors. Aquests assenyalen que la precipitació amb la qual s’ha fet tot, ha provocat una manca de personal i una sobrecàrrega de feina que fa que no s’estigui donant un bon servei als usuaris que queden.

Una trentena de persones al carrer

Paral·lelament, assenyalen que tot i que el Departament va dir en el seu moment que ningú es quedaria al carrer, hi ha una trentena de persones encarregades de cuina i bugaderia que estan contractades per empreses externes que es quedaran sense feina perquè ningú els ha donat cap opció.

Fil de notícies

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS