La sequera canvia el tipus de floració i altera les al·lèrgies

Els canvis de temperatures i les fortes ràfegues de vent també influeixen.

Amb l’arribada de la primavera, per a alguns o algunes també arriba l’època de la picor d’ulls, de la congestió nasal, dels esternuts o de la tos… Tot i que les al·lèrgies s’allarguen ja tot l’any, el cert és que les respiratòries, i sobretot aquelles que tenen a veure amb l’època de pol·linització, arriben a la primavera.
Tot i això, al nostre territori arbres com l’avellaner, floreix al gener o al febrer, o el xiprer també comença a florir al febrer, un fet que fa que aquests símptomes s’allarguin més. A més, factors com la sequera o el canvi sobtat de temperatures canvien el tipus de floració i altera les al·lèrgies.

Un altre factor que cal tenir en compte és el vent. De fet, hi ha hagut anys que les fortes ràfegues de vent han acabat portant al territori pol·len d’altres llocs del món.

Pel que fa al fet de si cada vegada n’hi ha més d’al·lèrgies, els experts assenyalen que la contaminació pot influir a què se’n creïn de noves i el fet que cada vegada hi hagi més estudis també fa que se’n coneguin més.

A més, tot i que les al·lèrgies respiratòries són les predominants, també tenen molta incidència aquelles que fan referència als aliments, a la pell, als medicaments, als animals, o a la pols, entre d’altres.

AGENDA

28 de Novembre

28 d'Octubre

RELACIONATS