Últimes notícies:

Sindicats i ciutadania tornen a conquerir els carrers en el marc de l’1 de maig

per: Clara Marquiegui

Reus i Tarragona acullen els actes principals del Dia Internacional del Treballador al Camp de Tarragona

Com cada 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors, diverses manifestacions han tret als carrers sindicats i ciutadania per reivindicar millores socials, laborals i salarials en tots els sectors productius. Enguany, a més, cal destacar que el dia festiu ha caigut en dimecres i enmig d’una campanya electoral per a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig.

A la capital del Baix Camp, ruta amb parades reivindicatives

A Reus, més de mig centenar de persones han arrencat la marxa anticapitalista, a les 10 h del matí. Ho han fet a les portes del CAP Sant Pere, on han llegit un primer manifest per reivindicar la vaga indefinida a Egara, empresa adjudicatària del servei d’ambulàncies.

Tot seguit, la mobilització ha fet parada en diversos punts de la ciutat, per denunciar problemàtiques socials de territori, com ara el tancament de la residència ICASS o la vaga indefinida del 112, i per expressar l’oposició a projectes com el del Hard Rock.

Mig miler de persones es mobilitzen a Tarragona

A les 12 h d’aquest dimecres, també ha començat a caminar la manifestació unitària de CCOO i UGT al Camp de Tarragona. Aproximadament, mig miler de persones han participat en la mobilització, que ha recorregut els carrers principals de la capital tarragonina.

Els portaveus d’ambdós sindicats han celebrat els avenços socials aconseguits en els darrers anys, com ara l’increment del salari mínim interprofessional, però han deixat clar que encara hi ha molts reptes a assolir.

En aquesta línia, enguany han volgut reivindicar que les institucions i les empreses treballin per a “la plena ocupació”. És a dir, per a millorar les xifres d’atur, sobretot en sectors on hi ha molta demanda de personal, com el sanitari i el de les cures. També, han volgut posar el focus en la reducció de la jornada laboral estàndard de les 40 hores setmanals actuals a les 37,5 hores. 

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS