Últimes notícies:

Denuncien una mala gestió de les beques menjador a Reus

per: Paula Jansà

Les associacions de famílies de quinze escoles de la ciutat s’han unit per denunciar la situació de les beques menjador aquest curs passat.

Fa anys que hi ha problemes amb les beques menjador que s’atorguen a famílies amb situació de vulnerabilitat o que no poden costejar aquest servei per als seus fills. Enguany, però, les Associacions de Famílies de les escoles públiques de Reus denuncien que la situació “ha estat extrema”.

Per una banda, hi ha hagut beques que s’han concedit molt tard, al mes de juny i a quatre dies d’acabar el curs, per la qual cosa els alumnes no han pogut aprofitar el servei i per l’altre, hi ha hagut moltes beques que s’han acceptat, però no pagat, un fet que ha provocat que famílies que no s’ho podien permetre hagin hagut d’avançar els diners corresponents al servei.

És per això que les associacions de pares i mares de quinze escoles de la ciutat s’han unit per denunciar la situació, que titllen “d’inadmissible”. Malgrat que encara no disposen de xifres concretes, asseguren que s’estaria parlant de milers d’euros. A tall d’exemple, només a l’Escola Pompeu Fabra hi hauria entre 8.000 i 10.000 euros de beques impagades, i a l’Escola General Prim estaríem parlant d’uns 4.000.

D’aquestes ajudes, un 70% les subvenciona la Generalitat i un 30% l’Ajuntament. Segons indiquen des de les associacions, els consta que el govern català ha cobert la seva part, i, per tant, es pregunten on estan aquests diners i en què s’han destinat.

Paral·lelament, demanen que les beques es resolguin molt abans, perquè les famílies puguin planificar-se millor i saber si podran comptar o no amb el servei.

Tenen una reunió programada amb l’Ajuntament

A més, assenyalen que al llarg del curs s’han posat en contacte en diverses ocasions amb la regidoria de benestar de l’Ajuntament de Reus, però no han obtingut resposta fins ara que la denúncia ha arribat als mitjans. Ara han aconseguit programar una reunió per aquest dijous amb el consistori.

Segons fonts municipals, en aquesta trobada se’ls donarà les explicacions oportunes i se’ls informarà de les mesures en què estan treballant per accelerar la tramitació.

AGENDA

RELACIONATS