Últimes notícies:

L’Escola Marià Fortuny rep una quarantena d’alumnes d’intercanvi

El centre manté diversos programes de mobilitat i amb aquest retorn es fa el tancament el viatge fet per alumnes de l’escola a Roma

L’Escola Marià Fortuny ha rebut, aquest dimarts, una quarantena d’alumnes italians. Es tracta d’un intercanvi educatiu que el centre ja va fer a Roma, i que s’emmarca en la mobilitat Erasmus, en aquest cas, per a educació primària. El col·legi reusenc té diversos projectes de mobilitat per a alumnes de cinquè i sisè, cadascun diferent, però amb la mateixa metodologia.

La coordinadora Erasmus de l’Escola Marià Fortuny, Sara Guerrero, explica que aquests intercanvis es fan amb ciutats europees, “per conèixer alumnes de l’altra escola i fer un projecte comú”. Hi ha vegades en les quals es fa un retorn, i l’escola rep el centre que els va fer d’amfitrions. Quan passa, “continuem el projecte i en fem el tancament”.

A la pràctica, la visita de l’escola italiana ha suposat que els alumnes reusencs els facin d’amfitrions. La jornada ha començat amb jocs de coneixença, amb l’anglès com a llengua franca. A través d’unes fitxes, s’ha motivat que nens i nenes establissin conversa per trencar el gel.

Guerrero detalla que “avui venen a l’escola durant el matí per fer activitats conjuntament, practicar l’anglès, assolir objectius relacionats amb els ODS i potenciar l’intercanvi cultural, que és molt beneficiós per a l’alumnat”. Cada alumne d’intercanvi ha fet parella amb un de reusenc, que li ha fet de tutor durant el matí. Tot plegat culmina en els espais d’aprenentatge que caracteritzen l’Escola Marià Fortuny.

AGENDA

RELACIONATS