Últimes notícies:

Les escoles de Reus es preparen per al període de preinscripció

per: Jordi Olària Gras

Les jornades de portes obertes permeten a les famílies conèixer les instal·lacions i la metodologia dels centres

Centres educatius com l’Escola Rubió i Ors han dedicat algunes hores, les últimes setmanes, a mostrar-se i explicar-se a les famílies d’infants que, el setembre vinent, poden entrar al curs d’Infantil 3. Direcció i professorat del centre el mostren als pares i mares, generalment veïns de la zona d’escolarització que els correspon. La visita per l’escola servei, alhora, per explicar el model educatiu.

La directora de l’escola, Noèlia Moliner, exposa que “ensenyem els diferents espais que tenim, sempre ensenyem una aula model de cada cicle”. El que es vol és “que les famílies puguin veure tant la part d’infantil, que és el que els pot interessar més quan trien escola, però també primària, perquè puguin veure l’evolució de l’escolarització dels seus fills i les seves filles”.

Model educatiu i serveis com l’acollida, preguntes recurrents entre les famílies

Durant les visites, les famílies s’interessen per saber si l’escola funciona amb llibres o no, o per si es fan servir ordinadors i tauletes, a partir de quina edat i en quin context. Passades les preguntes sobre metodologia educativa, arriben també les que aborden àmbits més pragmàtics. Moliner posa d’exemple que “a les famílies els interessa molt el nombre de germans i les possibilitats d’accés”.

Aquestes possibilitats d’accés estan condicionades per dades com el nombre d’infants del centre que tenen germans en edat d’entrar a educació infantil. Si la xifra és baixa, com els passa enguany, hi ha més possibilitats d’entrar a l’escola.

A banda, a pares i mares “els interessa bastant els serveis que hi ha a l’escola, com les activitats extraescolars que s’ofereixen”. Les hores d’entrada i sortida, els serveis d’acollida i menjador també són preguntes recurrents, tenint en compte que és el que acaba permetent organitzar la logística que pugui facilitar la conciliació familiar.

AGENDA

RELACIONATS