Últimes notícies:

La CGT alerta que ensenyament preveu tancar 21 línies públiques del Camp de Tarragona

Tenint en compte les línies que s’obren i les que es tanquen, de cara al curs vinent, al territori es perdran 5 línies d’Infantil 3 i una de 1r d’ESO.

El sindicat CGT Baix Camp – Priorat, alerta que el Departament d’Educació té previst tancar fins a 21 línies, 13 d’infantil 3 i 8 de 1r d’ESO, de centres públics del Camp de Tarragona de cara al curs vinent.

Els centres afectats

Pel que fa als tancaments d’infantil, més enllà de l’Escola La Vitxeta, al Baix Camp aquests tancaments afectaran les Escoles Mas Clariana i La Bóbila de Cambrils que perdran una línia d’Infantil 3 cadascuna, a l’Escola Gabriel Ferrater de la Selva del Camp que en perdrà dues de les tres que té actualment, i a l’Escola Valdelors de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que també en perdrà una.

Pel que fa als grups de 1r d’ESO, afectarà l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig i a l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms.

Menys places

Així doncs, les places es reduiran de 175 a 170 línies a la pública, mentre que la concertada es mantindrà en 63 en el cas d’infantil; i a l’ESO, la pública perdrà un grup fins als 160 i la concertada es quedarà amb els 58 inicials.

Tenint en compte aquestes xifres, el sindicat denuncia que el govern català segueix una tendència neoliberal i privatitzadora que ataca l’escola pública i assenyala que l’excusa de la baixa natalitat es podria aprofitar per reduir ràtios.

El problema principal, segons assenyalen des del sindicat, és que l’escola concertada sempre surt amb tota l’oferta disponible i després es fan els ajustos en funció de la demanda, i, en canvi, a l’educació pública es fan uns càlculs previs de cara a les preinscripcions i és quan es donen les retallades.

Més de trenta famílies interessades en la Vitxeta

Pel que fa a l’AMIPA de la Vitxeta, que també ha estat en aquesta presentació, han manifestat la seva voluntat de fer xarxa entre totes les escoles, ja que el tancament d’una línia d’infantil al seu centre perjudicaria l’oferta de sortida d’altres escoles. A més, han explicat que ja compten amb més d’una trentena de famílies que volen matricular els seus infants i esperen que això serveixi per fer marxa enrere en la decisió. Aquest dissabte 2 de març es tornaran a manifestar a la plaça de la Farinera de Reus i el pròxim dimarts 5 de març tenen reunió amb el Departament.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS