Últimes notícies:

Millorar la qualitat de vida de la canalla amb necessitats especials a través dels gossos

per: Mireia Jansà Mata

El Centre d’Educació Especial Font del Lleó ha iniciat un projecte terapèutic basat en la intervenció assistida amb aquests animals per afavorir les funcions físiques, cognitives, emocionals i relacionals dels nens i nenes.

El Bambú, la Menta i la Baldufa són els tres animals que avui formen part de la sessió terapèutica amb gossos del Centre d’educació Especial Font del Lleó de Reus. Els nens i nenes els poden acariciar, els pentinen i els hi donen menjar, tot plegat com a recurs terapèutic per aquests alumnes.

El joc i el moviment tonifica la musculatura d’aquests alumnes i facilita les destreses motrius a banda d’afavorir el desenvolupament dels sentits. De fet, els beneficis són molt nombrosos com disminuir l’estrès i l’ansietat, incrementa l’autonomia i la motivació dels nens i nenes, afavorir el treball en equip i aprendre a relacionar-se amb l’animal, entre altres. En aquest sentit, la teràpia amb gossos es pot utilitzar amb qualsevol col·lectiu que presenti necessitats especials, però sempre dirigides per un professional de la salut o l’educació.

Un projecte subvencionat pel programa Ciutat Educadora

Es tracta d’una activitat beneficiària del paquet d’ajuts del concepte Ciutat Educadora impulsat per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus. Unes subvencions de prop de 50.000 euros en total per a projectes de centres educatius i entitats sense ànim de lucre relacionades amb l’ensenyament.

AGENDA

RELACIONATS