Últimes notícies:

Una prova pilot de l’Escola d’Oficis de Reus veurà la llum aquest 2024

per: Clara Marquiegui

El projecte formatiu integral de l’Escola d’Oficis de Reus hauria d’estar enllestit pels volts de 2026.

El pas del temps i l’evolució natural de les societats han provocat que molts oficis tradicionals quedin en un segon pla o desapareguin per complet. Un fet que l’auge de la tecnologia, el teletreball i les xarxes socials han fet encara més evident. 

Cada cop és més difícil trobar un relleu generacional, també per les mancances en la formació. Per aquest motiu, a Reus ja està en marxa un projecte d’Escola d’Oficis que vol respondre a les necessitats de qualificació professional del teixit productiu. Un equipament que ha d’estar llest a finals del 2025, inicis del 2026.

De moment, aquest mateix 2024 començarà a rodar una prova pilot de la mà del Gremi de la Construcció del Baix Camp, que vol generar professionals formats en consonància amb les necessitats actuals d’aquest sector.

Una formació que respongui a les necessitats de les empreses

A diferència de Mas Carandell, l’Escola d’Oficis vol oferir formació segons les demandes concretes de les empreses. Uns ensenyaments que aniran variant segons les necessitats dels sectors productius. A més, aquest centre estarà governat per un òrgan publicoprivat on les empreses podran incloure les seves prioritats de formació en la presa de decisions.

AGENDA

RELACIONATS