Últimes notícies:

Els petits fan xarxa a la comarca amb ‘Coneguem Lo Priorat’

L’any 2016 van detectar que molts infants no havien visitat mai alguns pobles veïns de la comarca, i van iniciar aquest projecte per crear més relació

Un poble com Torroja del Priorat és tranquil durant la setmana. El municipi no té escola i, per tant, permet que es pugui respirar silenci pels seus carrers. Però aquest dilluns, els veïns i veïnes han vist com hi aterraven de cop i volta més de 150 nens i nenes

Són alumnes de 3r i 4t de primària que participen, per sisè any, a ‘Coneguem Lo Priorat’. Una iniciativa que busca que alumnes de totes les escoles de la comarca es trobin en un poble que, en la majoria de casos, encara no han visitat mai. 

D’aquesta manera, tots els infants que arriben al poble, es divideixen en grups on es potencia que es puguin conèixer amb altres nens i nenes de la comarca, i fan diversos tallers sobre els valors materials i immaterials de Torroja. En aquesta edició, per exemple, s’ha tractat el paisatge, els gegants o l’orgue.

A més, les persones que se n’encarregaven de dur a terme aquests tallers són alumnes de 4t d’ESO dels dos instituts de la comarca. Uns alumnes que van ser els que van participar en la primera edició d’aquesta trobada entre escoles. 

La iniciativa es va impulsar l’any 2016 des de la candidatura del paisatge del Priorat per a patrimoni mundial de la UNESCO. Des de llavors, cada any excepte en pandèmia s’ha visitat un poble, prioritzant aquells que no tenen escola i així es pot donar vida als seus carrers, almenys durant un matí. De cara a les pròximes edicions, encara falten alguns pobles que no tenen escola per a poder visitar. 

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS