Últimes notícies:

Gran èxit de la iniciativa Roba Re-cycle a Reus

per: Sergi Hernández

Tres mesos després de la aplicació del Roba Re-Cycle a Reus, el projecte ja ha aconseguit recollir 700 kg de roba. La iniciativa, impulsada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, té la finalitat de reaprofitar, reciclar i la separar correctament el material tèxtil.

El projecte, impulsat per la Fundació Formació i Treball i les cooperatives Bikelogic i El Far Cooperatiu, es pot dur a terme gràcies a la instal·lació de diversos contenidors distribuïts de forma equitativa per tota la ciutat, on es pot dipositar tant roba, calçat i complements que estan en bon estat com peces que s’han fet malbé i ja no es poden reutilitzar. Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, afirma: “La iniciativa té un triple impacte: social, perquè dona oportunitats laborals a persones en situació de vulnerabilitat; local, perquè potencia la creació d’activitat econòmica a la ciutat; i ambiental, perquè ajuda a minimitzar la petjada ecològica”. A més, també s’ha deixat caure que aquesta iniciativa a poc a poc anirà creixent.

Ordenació i distribució de la mercaderia

Un cop aquests contenidors estan plens és quan s’executa la recollida de la roba amb els cicles de càrrega, una bicicleta que permet moure tota la mercaderia de forma totalment responsable, ja que no s’emeten emissions contaminants. Posteriorment, tot l’equipament s’envia a la central catalana de Formació i Treball, perquè es pugui fer el triatge i la selecció i, o bé es recicla o bé es reutilitza a través de les seves botigues.

Roba Re-cycle es troba en la línia de Projectes Singulars per al foment de l’economia i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Implantació de Roba Re-cycle en escoles i gimnasos de la ciutat

Algunes de les escoles que tenen instal·lat aquest servei i que continuaran el curs vinent són: Escola Prat de la Riba, Escola La Vitxeta, Escola Dr. Alberich i Casas, Lycée Français, Escola Teresa Miquel i Pàmies i Institut Domènech i Montaner. D’altra banda, també tenen el servei de Roba Re-cycle gimnasos de Reus, com és el cas de Gimnàs Studi 1.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS