La gelateria Xixona, guanyadora a la Festa del Gelat de Reus

per: Redacció

El seu gelat, el catalanet ganxet, estava elaborat amb torró d’avellanes de Reus, salsa de vermut amb taronja i carquinyolis

El catalanet ganxet de la gelateria Xixona ha estat el gelat guanyador de la Festa del Gelat de Reus. Unes postres fetes amb torró d’avellanes de Reus, salsa de vermut amb taronja i carquinyolis que s’han endut un 38% dels vots de públic i jurat.

Ara, la gelateria reusenca tindrà l’oportunitat de participar en la gran final internacional del concurs que se celebrarà a Itàlia. L’esdeveniment, impulsat en el marc del projecte europeu ‘GelatOn the Road’, ha servit per reivindicar el gelat artesà com a producte de qualitat vinculat al territori i que ha aplegat més de 1.300 persones durant les dues jornades.

L’activitat central de la festa va ser el tast gratuït de quatre gelats elaborats artesanalment amb productes de proximitat, que es va dur a terme durant els dos dies del certamen. En total, es van repartir 5.200 gelats servits en terrines sostenibles de quilòmetre zero, fabricades per l’empresa local Copy Valls. A més, fora de concurs, els assistents també van poder gaudir de 1.800 gelats servits per Raffa Gelati.

El concurs va comptar amb la participació de quatre gelateries artesanes d’alt nivell. XixoVic va presentar una proposta de mel i mató amb avellana caramel·litzada; Bodevici va optar per un gelat de poma al forn amb canyella ecològica; la gelateria Xixona va elaborar el Catalanet Ganxet de Reus, i Amarena va sorprendre amb un gelat de xocolata amb oli i sal.

AGENDA

del 6 de Juny fins el 8 de Juny

REUS VIU EL VI

del 16 de Maig fins el 17 de Maig

Music Valls Va de Vins: DO Tarragona

del 16 de Maig fins el 25 de Maig

9a RUTA DE TAPES l’Hospitalet de l’Infant

RELACIONATS