Últimes notícies:

L’Ajuntament de Reus allarga la gratuïtat de la Ganxeta

L’objectiu és que es consolidi el servei i que es garanteix que els usuaris entre 14 i 16 anys podran comptar amb un temps de prova, ja que fins ara no la podien fer servir perquè s’havia de modificar el reglament

La Ganxeta continuarà sent gratuïta fins al 9 d’abril. Així ho ha anunciat el govern de Reus aquest dijous, quan hauria d’haver acabat el període de servei gratuït previst inicialment. La valoració que el consistori fa d’aquest primer mes és molt positiva. Les dades que s’han fet públiques són que s’han registrat uns 10.000 trajectes entre els 3.500 usuaris registrats a l’aplicació.

Aquest primer balanç serveix al govern per anunciar l’ampliació de dues zones d’aparcament, la de l’estació de trens, que ara té 20 ancoratges, i la de la plaça de Sant Francesc, que en té 16. A més, d’aquí a dues setmanes ha d’entrar en vigor el canvi de reglament que permetrà que els joves entre 14 i 16 anys també puguin fer servir la bicicleta pública compartida, un dels motius que explica que s’hagi allargat el període de gratuïtat.

La Ganxeta, vehicle d’ús diari per a part dels usuaris

El president de Reus Mobilitat i Serveis, Daniel Marcos, explica que “tenim la gent jove que encara no l’ha pogut agafar, i si comença el dia 11, tindrien aproximadament un mes”. A més, afegeix, “també serà després de Setmana Santa i podrem veure diferents experiències, també durant dies de vacances”. Els trajectes fets durant el mes de febrer es mouen entre els 4 i els 12 minuts de durada.

L’Ajuntament confia en la consolidació de la Ganxeta, especialment tenint en compte el perfil d’usuaris que s’han detectat fins ara. Marcos apunta que “hem detectat un perfil que el fa anar cada dia per anar a la feina, que és un perfil molt fidelitzat que crec que la utilitzarà quan els abonaments passin a ser de pagament, i també tenim usuaris puntuals”. A més de les dues estacions que s’ampliaran, també s’ha registrat una freqüència alta d’ús a la de Jardins de Reus, a la plaça de les Oques o a la del Greco.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS