Últimes notícies:

Divisió davant la nova mobilitat de la Rambla Jaume I de Cambrils

per: Clara Marquiegui

D’una banda, els comerços creuen que aquesta decisió ha fet que el carrer perdi vida. L’Ajuntament, en canvi, fa un balanç positiu i aposta per la vianalització de més carrers.

La Rambla Jaume I de Cambrils va iniciar una nova era, ara fa un any. Després de molts mesos d’obres, l’avinguda va tornar-se a obrir a la ciutadania amb canvis pel que fa a l’accés dels vehicles. Ara mateix, es pot circular, tant d’anada com de tornada, fins a les 17 h. A partir d’aquella hora i fins a la una de la matinada, els vianants poden passejar lliurement i l’accés està permès només als vehicles que tinguin pàrquing a la rambla. 

L’Ajuntament fa un balanç positiu del primer any de funcionament d’aquest sistema i referma la seva aposta per expandir la vianalització als carrers del voltant. Per la seva banda, una part dels comerços de la rambla, que ja va denunciar les afectacions de les obres i va posar de manifest la seva preocupació pel canvi, demana més hores d’obertura als vehicles, sobretot entre setmana. Denuncien que, amb la nova mobilitat, “el carrer ha perdut vida”.

La nova mobilitat genera tensió

Els negocis estan preocupats perquè creuen que “l’ajuntament no està apostant pel comerç de proximitat” i expressen que “això està provocant que les botigues es vegin abocades a tancar, a l’espera que s’obrin nous bars i restaurants”.

L’Ajuntament, pel seu cantó, creu que “treure hores de prioritat als vianants significaria fer passos enrere”.

AGENDA

RELACIONATS