Últimes notícies:

FuneCamp es posarà en marxa abans d’acabar l’any

per: Paula Jansà

Les tarifes de l’empresa supramunicipal, FuneCamp, seran un 25% més baixes que les que ofereixen les empreses privades.

L’empresa supramunicipal FuneCamp ha fet un pas més després que els 4 municipis implicats, Reus, Salou, Vila-seca i Constantí hagin aprovat els tràmits per a la seva constitució. Fins a mitjans de mes d’agost és el torn de les al·legacions i posteriorment haurà de tornar a passar per plenari municipal per a la seva aprovació definitiva. Si tot va sobre el previst, Funecamp quedarà constituïda al setembre, o, a molt estirar, a l’octubre.

De fet, Funecamp serà el primer servei que es posi en marxa de l’Àrea Metropolitana, i ha de comptar amb una cinquantena de treballadors i 15 sales de vetlla repartides pels diferents municipis que permetran incrementar els serveis anuals, passant dels 1.000 que es fan actualment a Reus fins als 1.300.

Amb tot, l’empresa també pretén reduir, en un 25% aproximadament, el cost dels serveis funeraris. Així doncs, si ara mateix en una empresa privada la tarifa bàsica costa uns 2.400 euros, l’alternativa pública rondarà uns 1.800 euros, i la despesa mitjana, que ara és aproximadament d’uns 4.000 euros, es reduirà fins als 2.800. Una realitat que a Reus ja existeix, i que es vol estendre a la resta de municipis implicats.

Volen que altres municipis en puguin formar part

La seu social de l’empresa serà el tanatori de Reus, que fa gairebé 40 anys que presta aquest servei funerari. Amb tot, la voluntat és que, en un futur, altres municipis del Camp de Tarragona puguin adherir-se a l’empresa.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS