Últimes notícies:

Valoració positiva del primer any del ‘Bus x Tu’ amb la voluntat d’ampliar el servei

per: Mireia Jansà Mata, Clara Marquiegui

Es tracta d’un servei pioner en l’àmbit de mobilitat i consisteix a fer ús del transport públic a demanda a través d’una aplicació mòbil

Connectar-se amb el mòbil a través d’una l’aplicació gratuïta i decidir la parada i l’hora recollida. Aquest és el funcionament del ‘Bus x Tu’, el servei de transport urbà a demanda de Reus, que es va posar en marxa fa un any per tal de cobrir les necessitats de mobilitat a la zona nord de la ciutat. Un servei a demanda pioner, que busca reduir viatges que abans quedaven infrautilitzats.Després d’un any, el balanç és positiu, amb uns 14.500 viatges, i amb l’objectiu d’arribar als 20.000 durant aquest 2024.

El servei permet els desplaçaments entre el centre de la ciutat i parades amb una baixa freqüència de pas de les línies convencionals i de moment només funciona a les zones del Pinar, Urbanització Sant Joan, el Cementiri, Reus Centre i el Barri Gaudí.

Veïns d’altres zones de Reus com Aigüesverd i Blancafort ja han manifestat la necessitat d’apropar aquest servei als seus barris i urbanitzacions, donada la falta de transport públic en aquestes zones.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS