Últimes notícies:

Comaigua presenta els primers resultats del projecte ‘LIFE REMAR’

per: Redacció

Es tracta d’una iniciativa d’escala europea que se centra en la recàrrega de l’aqüífer del Baix Camp, i que s’ha posat a prova a l’estació depuradora d’aigües residuals de Cambrils

LIFE REMAR és el nom del projecte de recàrrega de l’aqüífer del Baix Camp que encapçala Comaigua. Una iniciativa que es basa en la infiltració de part de les aigües regenerades de la depuradora de Cambrils a les dues basses creades per a fer aquest projecte factible.
 
Aquest dilluns, la companyia ha presentat els primers resultats als agents del sector  i ha defensat que “aquest projecte no només millorarà l’estat principal de l’aqüífer costaner, sinó que també la qualitat de la seva aigua”, tot mitjançant unes barreres reactives just on les aigües residuals s’endinsen sota terra.
 
A la jornada s’han exposat els resultats dels mostrejos que es van realitzar abans de la infiltració, per determinar les concentracions dels compostos, tant en l’aqüífer com en els diferents processos de la planta depuradora. També, s’han presentat els resultats i l’evolució dels compostos del cicle del nitrogen durant els períodes de recàrrega.
 
El projecte està infiltrant entre 200 i 400 metres cúbics al dia d’aigua regenerada de la depuradora, amb la previsió d’assolir els 146.000 metres cúbics a l’any.

AGENDA

RELACIONATS