Últimes notícies:

El Parc Natural de Montsant dona resposta a les inquietuds de la seva població

per: Mireia Jansà Mata

El Parc Respon són unes jornades de retorn del resultat del procés participatiu que es va engegar fa uns mesos als diferents pobles que rodegen la Serra de Montsant

La Morera de Montsant ha acollit una de les sessions de retorn del procés participatiu engegat fa uns mesos pel Parc Natural de la Serra de Montsant. En aquestes sessions la població dels pobles a tocar de Montsant feien propostes i expressaven preguntes i preocupacions respecte a aquest espai i durant aquesta setmana, totes aquestes qüestions han tingut resposta. Es tracta d’un procés que ja es va du a terme en els inicis del parc natural i que ara, dues dècades després, s’ha repetit.

Alguns dels temes recurrents en molts dels pobles participants són la senyalització de camins i senders, els itineraris, la promoció dels productes locals, la comunicació entre el parc i els diferents municipis o temes sobre la pastura, la gestió silvícola o la prevenció d’incendis forestals entre moltes altres qüestions.

Un Pla Estratègic més participat per la població de la Serra de Montsant

Aquestes inquietuds serviran al Parc Natural de la Serra de Montsant per elaborar un nou Pla Estratègic que ha de servir de full de ruta pels propers 4 anys. En aquest sentit, el nou Pla Estratègic del parc incorporarà algunes propostes sorgides del procés participatiu, com per exemple, la reformulació del programa Montsant a Taula, per a la promoció de productes locals o un nou pla d’Itineraris, entre d’altres.

AGENDA

RELACIONATS