Últimes notícies:

Enginyers volen dessaladores i connexions entre xarxes per lluitar contra la sequera

per: Paula Montalvo

Aquest dimecres, empreses, associacions i entitats relacionades amb l’aigua s’han trobat a Cambrils per a parlar sobre la sequera

L’ASAC, l’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya ha escollit Cambrils per a dur a terme la seva 14a Jornada Tècnica. Una trobada amb agents a escala catalana i que enguany tracten la sequera com a tema central. Han estat més d’un centenar de persones assistents que han pogut escoltar taules rodones i conferències on s’han debatut i posat en comú qüestions sobre la falta d’aquest recurs hídric a Catalunya.

Les temàtiques que s’han tractat han estat transversals, no només fixant la mirada en el Camp de Tarragona, sinó també ampliant la problemàtica en l’àmbit català.

De fet, experts en la matèria van defensar que, ara que han vist les orelles al llop, és necessari tirar endavant els projectes que ja s’han plantejat. El Govern català ja ha insinuat aquests dies que, després de les pluges, podria retirar el finançament d’infraestructures que s’han pensat per a fer front a la falta d’aigua. Posen sobre la taula, per exemple, les dessaladores, canviar el mètode de regadius arreu de Catalunya i crear les connexions entre xarxes, com ara del Consorci d’Aigües de Tarragona i el sistema Ter-Llobregat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’objectiu, segons l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua, és poder arribar al 2050 sent totalment independents de la pluja gràcies a aquestes instal·lacions. Recorden, a més, que l’aigua algun dia s’acabarà i que calen aquestes obres.

Recupera el programa de La Comarcal

AGENDA

RELACIONATS