Últimes notícies:

La Bassa Nova vol ser un espai lúdic vinculat a l’aigua

La recuperació d’aquest espai inclourà la restauració dels seus elements originals, així com un refugi climàtic i una zona d’esbarjo, tot plegat per obrir-lo a la ciutadania.

Datada de finals del segle XIX, la Bassa Nova era un espai destinat a l’emmagatzematge i distribució d’aigua per al seu consum, però també era un indret popular on les famílies s’apropaven sovint a berenar. Actualment, aquest espai està en desús i tancat a la ciutadania, però des d’Aigües de Reus es vol impulsar la seva recuperació. L’actuació implicarà la restauració dels elements originals, alhora que es dota tot l’espai d’un sentit urbà i familiar, tot plegat però posant en valor la seva essència patrimonial i històrica.

En conseqüència, l’aigua hi tornarà a córrer i omplir la bassa, que comptarà amb un moll lúdic que permetrà apropar-se a nens i adults per poder observar la construcció original de l’interior. L’espai comptarà també amb zones d’ombra i descans, taules per poder gaudir d’un berenar en família, així com una zona de jocs per als infants.

Pel que fa l’entorn immediat, el projecte preveu l’enjardinament i la construcció de grades d’obra vista a la façana del camí de la pedrera del Còbic, que servirà com a zona de descans per als nombrosos vianants i ciclistes que freqüenten aquesta ruta, i la millora urbana del camí que comunica el Passeig de la Boca de la Mina amb l’esmentat camí de la pedrera del Còbic, que dóna accés a la bassa.

Tot plegat implica una intervenció en una superfície de prop de 4 hectàrees, i amb un pressupost de poc més d’1 milió d’euros de fons propis. El projecte es troba actualment en fase d’exposició pública, pendent d’iniciar el procés de licitació. S’espera que les obres puguin començar el darrer trimestre d’aquest any i estiguin enllestides a principis de 2025.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS