Últimes notícies:

Nous criteris de poda a Reus

per: Paula Jansà

La voluntat és acabar amb algunes problemàtiques que genera la proximitat dels arbres amb algunes façanes i finestres i portar un control més rutinari

Feia anys que la ciutat de Reus no tenia vigent un contracte d’esporga dels arbres, el que provocava, que en molts barris de la ciutat, hi hagués queixes per la proximitat d’aquests amb balcons i finestres o per les molèsties que provocaven les fulles, flors o els insectes que hi poden viure. Doncs bé, aquesta situació es podria revertir d’ara endavant. L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació un nou contracte sobre poda d’arbres amb alguns criteris que permetrà fer un seguiment més exhaustiu.

Així doncs, tots els arbres de la ciutat es podaran un mínim d’una vegada cada quatre anys, la distància de les branques un cop podades respecte a les façanes dels edificis serà d’un mínim de mig metre i l’alçada mínima serà de 4 metres i mig per no interferir amb el trànsit rodat.

Es tracta de la licitació més important de la història pel que fa a aquesta qüestió que comptarà amb un pressupost de gairebé 390.000 euros.

Amb tot, la voluntat és fer una selecció de l’arbrat segons necessitat d’actuació i establir quatre freqüències: anual, biennal, triennal o i quadriennal. Es preveu que anualment es treballi en una mitjana de 8.000 arbres.

AGENDA

RELACIONATS