Últimes notícies:

Reus intensifica la lluita contra les plagues de rosegadors i insectes

per: Paula Jansà

L’Ajuntament ha adjudicat un nou contracte per intensificar els tractaments a tota la ciutat per disminuir aquestes plagues.

Són molts els barris de la ciutat de Reus que pateixen plagues de rosegadors, paneroles o mosquits. De fet, al llarg dels últims mesos, des de Canal Reus hem conegut diversos casos i hem donat veu a veïns de la ciutat que demanaven responsabilitats. Amb la voluntat d’intentar pal·liar al màxim aquesta situació, l’Ajuntament de Reus ha adjudicat un nou contracte per intensificar les accions per al control de plagues d’insectes i rosegadors de la ciutat.

De fet, es tracta de la inversió més elevada fins a la data en aquest àmbit, amb un pressupost de licitació de gairebé 240.000 euros l’any. El contracte preveu duplicar els tractaments en zones concretes, sobretot en parcs i jardins. Amb tot, se segueix un mapa de la ciutat on està marcada la intensitat de les afectacions al llarg dels darrers anys i el nivell d’incidència. D’aquesta manera, s’actua amb major o menor freqüència.

Nou canal de comunicació

Entre les principals novetats respecte a altres anys, hi ha la posada en marxa d’un nou canal de comunicació, on els veïns puguin comunicar les incidències les 24 hores del dia. A més, també es preveu crear un enllaç a la plataforma d’Aigües de Reus que permeti la notificació telemàtica d’aquestes incidències.

Tot i això, des del consistori es recalca que és impossible acabar amb la presència de rosegadors o insectes de manera total, i que, per tant, només es pot garantir un control de la seva població. És per això que insisteixen en el fet que és fonamental que els particulars facin un seguiment i control de les plagues, aplicant els tractaments que siguin necessaris.

AGENDA

RELACIONATS