Últimes notícies:

Salut recomana vacunar-se del xarampió i de tos ferina

Recentment, s’han detectat brots d’aquestes malalties i malgrat que el nombre de casos diagnosticats no és preocupant, es tracta d’infeccions molt contagioses i en el cas dels nadons, poden ser greus

El Departament de Salut ha detectat recentment brots de tos ferina i també de xarampió. Són malalties cícliques, és a dir que cada 3 o 5 anys es repeteixen els pics epidèmics. El nombre de casos diagnosticats ara no són molt preocupants, però es tracta de dues malalties molt contagioses i perilloses quan es tracta de nadons. És per això que s’aconsella mantenir unes bones cobertures de vacunació entre la població.

La tos ferina afecta sobretot als adolescents

En el cas de la tos ferina, es tracta d’una infecció respiratòria aguda bacteriana que afecta tant nadons com adults, però la franja d’edat on hi ha més casos és d’entre els 14 als 16 anys, ja que l’estat de protecció de les vacunes en aquests joves comencen a disminuir. Malgrat l’onada epidèmica, hi ha tractament per aquesta malaltia i des del departament de Salut es preveu que amb la finalització del curs escolar, també disminueixi el nombre de casos.

Salut recomana vacunar-se de tos ferina i xarampió

Pocs casos de xarampió, però és una malaltia que pot tenir afectacions greus

Pel que fa al Xarampió, se n’han detectat pocs casos, però es tracta d’una malaltia molt contagiosa i quan es tracta de nadons, pot ser greu. És per això que des del departament de Salut s’ha engegat un reforç de la campanya de vacunació d’aquesta malaltia les famílies amb infants d’entre 4 i 10 anys que no estiguin correctament vacunats.

El nombre de casos de xarampió a la UE i a Catalunya ha anat augmentant constantment des del juny de 2023. A més a més, es preveu que els casos continuïn augmentant en els propers mesos a causa de l’alta probabilitat d’importació de casos durant els mesos d’estiu, època en què s’espera que la població viatgi més en altres països.

AGENDA

RELACIONATS