Últimes notícies:

Desarticulat un grup que robava gent d’edat avançada en caixers automàtics

per: Redacció

La banda, que ha comès dotze delictes en tres mesos estafant més de 21.000 €, aprofitava les distraccions de les víctimes per sostreure les seves targetes i llibretes bancàries

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal especialitzat en robar a persones d’edat avançada mentre retiraven diners de caixers automàtics. Aquesta operació ha estat la primera dirigida per la recentment creada Fiscalia de Protecció de Víctimes Vulnerables.

Els membres del grup utilitzaven la tècnica coneguda com “la sembra”, que consisteix en aprofitar que la víctima està retirant diners per observar el PIN que introdueix. Tot seguit, llançaven un bitllet a terra i li deien que era seu. Quan la víctima es distraia per agafar el bitllet, un dels delinqüents li sostreia la targeta o llibreta bancària del caixer per retirar diners o realitzar compres fraudulentes.

Només en tres mesos, els detinguts, que utilitzaven identitats falses, han comès dotze delictes en diverses localitats, com Argentona, Badalona, Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Mataró, Girona i Reus, estafant més de 21.000 €. En una ocasió, van aconseguir fer sis extraccions consecutives, obtenint 4.173 €, i en una altra, van robar 1.000 € i van fer compres per valor de 3.586 €.

El balanç de l’operatiu, que es va dur a terme el passat 25 d’abril, és de quatre persones detingudes, dos homes i dues dones, d’entre 19 i 63 anys, com a presumptes autors de delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a organitzacions criminals. Tot i així, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

La Fiscalia de Protecció de Víctimes Vulnerables va sol·licitar l’autorització per realitzar entrades i registres als domicilis dels investigats. En aquests registres, es van localitzar i detenir els quatre implicats i es van intervenir uns 4.000 €, roba i complements utilitzats durant els delictes.

Els Mossos d’Esquadra recomanen que, per evitar ser víctimes d’aquesta modalitat delictiva, es prenguin mesures de seguretat com fer ús de caixers interiors que es puguin tancar amb pestell, evitar distraccions per part d’estranys i no anotar el número secret a la targeta o llibreta.

AGENDA

RELACIONATS