El CMQ de Reus, sense gerència

per: Redacció

El Consell d’Administració del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus ha aprovat aquest dimarts un canvi d’etapa

El Consell d’Administració del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) de Reus ha aprovat aquest dimarts a la tarda treure la figura de la gerència del centre. El CMQ el continuarà dirigint Àngels Rius.

Tal com l’Ajuntament de la ciutat ha fet públic a través d’un comunicat de premsa, l’actual gerenta “deixarà, de forma consensuada, les seves responsabilitats al juliol“. Serà llavors quan i a partir de llavors la màxima responsable passarà a ser Àngels Rius, actual directora del CMQ. En el comunicat, el CMQ ha explicat que aquest canvi suposa una “aposta clara pel talent intern” del Centre. 

El CMQ de Reus tanca el 2023 amb dèficit

És una notícia que arriba després de tancar dos anys consecutius amb xifres desfavorables al Centre MQ. En concret, l’exercici comptable del 2023 va acabar amb un dèficit de més de 400.000 euros.

El Centre MQ té un pressupost anual de 17 milions d’euros, però fa temps que arrossega problemes econòmics que es deriven de la manca d’ingressos. El 2022 va aconseguir equilibrar el balanç després d’aplicar un paquet de mesures que passaven per l’increment de la cartera de serveis, l’augment de l’activitat i també una pujada de tarifes al CATSalut i també a les mútues. Tot plegat després que el 2021 la xifra de dèficit s’enfilés fins als 2 milions d’euros per culpa de les afectacions derivades de la COVID. Unes derivades de la pandèmia que no es van notar tant el 2020 perquè, entre altres, el CMQ de Reus va actuar de sociosanitari de l’Hospital de Sant Joan. 

Fil de notícies

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS