Els balls infantils amb parlaments llueixen a les places de Reus

per: Laura Roig

El Ball parlat de Marcos Vicente, el Ball de Gitanes petit i el Ball de Pastorets petit s’han interpretat a les places del Castell i de la Farinera de Reus

La història de Marcos Vicente ha estat la primera de mostrar-se a la plaça del Castell de Reus, davant un públic molt familiar. Alumnes de 5è i 6è de l’escola La Vitxeta són els encarregats d’interpretar aquest ball parlat que parla de pirates i de la lluita entre el bé i el mal. El protagonista, Marcos Vicente, és un malfactor que acaba penedint-se de la vida delictiva que ha portat quan, per casualitat, es retroba amb les seves filles que havia abandonat.

El ball de gitanes petit també ha desplegat els seus parlaments amb versos reivindicatius i d’actualitat. Tot plegat mentre les balladores han anat trenant i destrenant el pal amb cintes de colors.

I la sàtira també s’ha fet sentir en el ball de pastorets petit, que entre salts i cops de bastons han ironitzat sobre fets de la vida quotidiana. El moment més àlgid del ball és quan un dels integrants és elevat per la resta de balladors sobre l’estructura que creen mitjançant els bastons.

L’acte ha estat organitzat per la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i l’Associació Cultural Ball Parlat de La Vitxeta, i s’emmarca en el programa de la Festa Major de Sant Pere.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS