Tots dos s’acusen mútuament de la mala gestió de les beques menjador d’enguany a la ciutat amb impagaments i concessions tardanes.
Aquest dijous s’han reunit l’Ajuntament de Reus i les entitats que defensen a les famílies que enguany no han cobrat les beques menjador. Són famílies que tenien assignades aquestes ajudes, però que finalment no han vist ni un euro, o d’altres a qui se’ls hi ha concedit a final de curs i, per tant, no se n’han pogut beneficiar. Doncs bé, el consistori reusenc admet una mala gestió amb les beques d’aquest curs, però s’escuda en un bloqueig per part del Consell Comarcal del Baix Camp i s’ha compromès a mirar si es pot fer una compensació a aquelles famílies a qui se’ls hi ha concedit tard la beca i no han pogut gaudir del servei.
Ara bé, el Consell Comarcal del Baix Camp, preguntat per Canal Reus, nega la major. Assegura que el fet que no s’hagin pagat les beques menjador respon al fet que, des del mes de desembre, el consistori reusenc no ha enviat els justificants dels alumnes que es quedaven a dinar als centres. Un requisit indispensable per tal de poder rebre l’ajuda.
De fet, l’ens supramunicipal, assegura que gairebé uns 2.500 nens i nenes de la resta de la comarca s’han pogut beneficiar d’aquestes ajudes i les seves famílies han cobrat ja la totalitat d’aquesta.
Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus desmenteix que hi hagi famílies sense cobrar des del desembre i assenyala que totes les subvencions acceptades han estat pagades. Les AFAs apunten que això ha estat gràcies al suport de les entitats i empreses que ho gestionen, i en cap cas per accions del consistori. Remarquen que ara falta que l’Ajuntament de Reus retorni aquests diners que han avançat les agrupacions familiars.
Nou conveni per millorar la situació
Paral·lelament, a la reunió també se’ls ha informat que l’Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp han signat un nou conveni per millorar la situació de cara al curs vinent. Així doncs, s’han compromès a arribar a fer les màximes resolucions abans de l’1 de setembre, fer comissions per resoldre les beques mensualment, passar de tres a quatre bestretes, avançant la primera perquè les famílies no hagin d’acumular tants diners, i millorar els canals de comunicació entre consistori i famílies, entre d’altres.