L’entorn de l’ICASS signa un acord amb la Generalitat

per: Paula Jansà

Aquest dimecres l’ICASS quedarà tancat definitivament. L’entorn de la residència i la Generalitat han signat un acord perquè l’edifici continuï sent una residència “100% pública” quan s’acabin les obres.

Punt final a l’angoixa i la incertesa sobre el futur de la residència de l’ICASS. Els familiars i treballadors que encara quedaven a l’equipament i la Generalitat de Catalunya han signat un acord que ha desencallat la situació. En aquest escrit, el Departament de Drets Socials assegura que d’aquí a quatre anys, quan s’hagin acabat les reformes de l’equipament, tots els residents podran tornar a l’ICASS, que continuarà sent una residència 100% pública.

Horts de Miró o la Mercè

Aquest acord també vol dir que els vuit usuaris que resten a l’edifici hauran de marxar de l’ICASS. Durant aquesta mateixa tarda de dilluns, els familiars i usuaris poden escollir si volen traslladar-se o bé a la residència d’Horts de Miró o bé a la Mercè de Tarragona. La voluntat de tot plegat és que, aquest dimecres, l’equipament quedi completament buit.

Per la seva banda, el govern català continua insistint en el fet que sempre s’ha treballat des de la transparència i prioritzant a usuaris i treballadors.

Neix una nova plataforma

Paral·lelament, els familiars i usuaris han decidit crear la plataforma “SOS residència gent gran de Reus. Plataforma per una reobertura 100% pública”, amb la voluntat de fer un seguiment i prendre les mesures que calguin perquè els acords es compleixin i s’efectuïn amb els terminis establerts.

Quatre anys d’obres

La voluntat no és cap altre que rehabilitar l’edifici durant els pròxims quatre anys per solucionar problemes estructurals, de legionel·losis i risc d’incendi. Per fer-ho possible, la Generalitat disposa d’un pressupost de 14 milions d’euros.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS