El procés forma part del Programa de Gestió Alimentària de Reus i els aliments del Mercat del Camp arriben al taller Baix Camp per entregar-ho a famílies necessitades al Centre Social el Roser
El malbaratament alimentari és un dels problemes principals que es combat des del Programa de Gestió Alimentària de Reus. Dins d’aquest procés, hi ha diversos agents que actuen per aprofitar els excedents i els productes rebutjats pels supermercats, i entregar-los a persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social.
L’Agromercat del Mercat del Camp s’uneix contra el malbaratament
Des de fa uns mesos el Mercat del Camp col·labora en aquest procés i dona els excedents dels productors al programa de gestió alimentària. Aquest producte fresc i altres productes que són descartats pels supermercats, arriben al taller Baix Camp, on es duu a terme el procés de triatge i selecció dels aliments, per tal de descartar allò que es troba en mal estat d’allò que encara és apte per al consum.
Un aliment destinat a famílies en situació de vulnerabilitat
Després que el procés de triatge hagi seleccionat quins productes poden ser reaprofitats, arriben al Centre Social el Roser. Aquest centre va entrar en funcionament l’any 2022, i ofereix els serveis de menjador i rebost social per a famílies en situació d’exclusió social.
Segons dades de l’ajuntament de Reus, durant l’any 2023 la Xarxa de Distribució d’Aliments, que forma part del Programa de Gestió Alimentària de Reus, va atendre 5.614 persones. Pel que fa als aliments, des de l’inici del programa fins a desembre de 2023 se n’han recollit 2.582 tones d’aliments frescos i cuinats amb una recuperació del 98%, el que suposa una mitjana mensual de 18.467 kilograms d’aliments recuperats.