La Nit del Cavall inaugurarà la Festa Major de Sant Jaume de Riudoms

per: Lídia Porta

La Festa Major de Sant Jaume de Riudoms arriba del 20 al 28 de juliol amb diverses novetats. La programació també inclourà els actes més tradicionals com els concerts, les cercaviles i els actes litúrgics

Riudoms ja escalfa motors per una nova edició de la seva Festa Major de Sant Jaume, en la qual s’incorporen diverses novetats que permetran als assistents gaudir de gran manera dels actes oferts.

La primera de les novetats d’aquest any és que s’estendrà vuit dies, durant els quals es repartiran la més d’una vintena d’actes que se celebren. Això permetrà a cada entitat lluir-se i tindre protagonisme, així com permetrà als veïns gaudir de tots els actes. A més, alguns actes canvien de dia amb el mateix objectiu, com el Correfoc infantil, que ja no es farà el mateix dia que el gran. Segons Arnau Carbonell, regidor de festes, la intenció del consistori és que la festa “respiri”, i per tal d’aconseguir-ho han separat alguns actes en dia i temps.

Sant Jaume d’aquest any també ofereix quatre actes nous o recuperats. Hi haurà una cercavila de grups de batucada i una mostra de les danses festives del seguici, que inclourà dues estrenes, la del ball de “Panderos” i la del grup de bastoners babies. La Festa Major d’enguany també obrirà l’oportunitat a tot el poble de jugar a l’Avellana Assassina, una versió riudomenca del Joc de la Pastanaga impulsada des de l’esplai.

Sant Jaume

La Nit del Cavall, la gran novetat de la festa major de Sant Jaume

Amb tot, la gran novetat d’aquest Sant Jaume és “La Nit del Cavall”. Aquesta serà el que obri la Festa Major el dia 20 a la nit. L’acte consistirà en la unió de la imatgeria festiva portant com són Lo Dràcom acompanyat pels Diablons, la colla gegantera de Riudoms, el Cavall dels Nebot i set colles convidades més i que estarà amenitzat per una discoteca mòbil a càrrec dels DJs Bonkers. Tal com indica Francesc Mestre, president de la Colla del Cavall dels Nebot, l’acte no es tracta d’una cercavila a l’ús, ja que els diferents elements aniran apareixent a la plaça a ritme de música electrònica, tret que el diferencia d’altres actes de la programació de la festa major.

El naixement d’actes com “La Nit del Cavall” és una mostra de la consolidació i la bona salut de la Festa Major de Sant Jaume i de les entiats que la fan possible. Així es veu també des de l’Ajuntament, que agraeixen als seus integrants aquesta voluntat de fer-la créixer any rere any.

AGENDA

RELACIONATS