L’Institut Pere Mata, en busca de pacients per a l’Estudi Bipodex

per: Miquel Ferrer

El nou estudi Bipodex aprofundirà en les recerques anteriors sobre el trastorn de la bipolaritat i l’esquizofrènia, i té l’objectiu d’intentar trobar la proteïna DDR1 només fent servir una analítica

L’Institut Pere Mata ja ha començat el reclutament de pacients per una nova recerca sobre el trastorn de la bipolaritat i l’esquizofrènia. L’estudi, que rep el nom de Bipodex, serà una continuació de dos estudis previs del mateix institut en els quals es va descobrir el gen DDR1, una proteïna fonamental per la creació de matèria blanca al cervell i on els pacients amb esquizofrènia i bipolaritat sovint presenten una alteració.

Bipodex

Trobar la proteïna DDR1 amb només una analítica

L’objectiu d’aquest nou estudi Bipodex, és aprofundir sobre els resultats dels estudis anteriors, i descobrir de quina manera afecta aquesta alteració en el funcionament cognitiu dels pacients. A més, un dels objectius principals serà intentar detectar aquest gen mitjançant analítiques de sang.

Aconseguir detectar l’alteració d’aquesta proteïna a la sang, podria ser útil per reconfirmar diagnòstics i diagnosticar de manera precoç sense la necessitat d’explorar el cervell del pacient amb intervencions quirúrgiques.

El reclutament de pacients, procés vital per l’estudi Bipodex

Aquest nou estudi s’està fent en col·laboració amb l’hospital clínic de Barcelona, i amb un mostreig més reduït que en els dos anteriors. De moment, ja ha tingut una bona resposta, però encara es necessiten més candidats per poder afrontar l’estudi. Els participants hauran de tenir entre 18 i 55 anys. En el cas dels pacients, hauran de tenir un diagnòstic de trastorn bipolar fet a través d’un psiquiatre, i les persones que hi participin com a control, no podran tenir cap diagnòstic psiquiàtric. Els candidats que vulguin participar, ho podran fer contactant amb l’institut fent ús de següent correu: genetica@peremata.com, o per vía telefònica.

A partir del resultats d’aquest estudi, la intenció és portar-ho a la pràctica clínica i continuar investigant amb el mètode de la neuroimatge, una pràctica que ja s’ha fet servir en els estudis anteriors i que s’intentarà incorporar en aquest nou estudi de cara al futur.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS