Les treballadores de la Mercè denuncien la falta de personal

per: Miquel Ferrer

La plantilla de la Mercè s’ha reforçat amb el personal traslladat de la residència de l’ICASS, però denuncien que la càrrega laboral està provocant que baixes entre les infermeres

Ara fa un mes, la residència de l’ICASS tancava finalment les portes per dur a terme un procés de rehabilitació de les instal·lacions durant els pròxims quatre anys. Tant residents com personal van ser traslladats a altres residencies, i en el cas de les treballadores, ara es troben reubicades a la Mercè de Tarragona. Doncs bé, el personal traslladat denuncia que la situació laboral a la nova ubicació està sent un malson.

Sobrecàrregues de treball: un ràtio de dotze pacients per empleat

Les treballadores i el sindicat CATAC es queixen d’una greu falta de personal que està repercutint diuen, en el personal de la residència, amb sobrecarregues de treball i unes ràtios desproporcionades de fins a dotze pacients per cada infermera. Una situació que qualifiquen d’insostenible, i que està repercutint en la salut de les treballadores. Algunes de les quals, han hagut de demanar la baixa per problemes derivats de les dures condicions laborals.

Mercé

Segons el sindicat, la solució és substituir als empleats mitjançant la borsa de treball i ampliar la plantilla, però de moment, només han rebut com a resposta que la residencia ja està prou coberta amb el personal actual. Les treballadores es mostren preocupades pels efectes que pot tenir la falta de personal en els residents, ja que diuen, no poden rebre una atenció personal per falta de mans, i la qualitat del servei està disminuint.

El personal de la Mercè podria recórrer a la vaga per protestar

Ara sindicat i treballadores avisen que si la situació no es normalitza de cara al setembre, es convocaran manifestacions i diuen, no es descarten vagues laborals com a mesura de pressió per demanar canvis en la gestió de la plantilla.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS