Últimes notícies:

Els últims residents abandonen l’ICASS

per: Paula Jansà

Els vuit usuaris que encara quedaven dins les instal·lacions de l’ICASS han abandonat el recinte després de l’acord amb la Generalitat d’aquesta setmana.

Després de gairebé 50 anys en funcionament, la residència de l’ICASS ha tancat portes aquest dimecres. Al llarg del matí han anat sortint els vuit residents que encara quedaven a l’equipament i se’ls ha traslladat a una nova residència, que haurà de ser casa seva els pròxims quatre anys.

ICASS
Diversos usuaris de l’ICASS en la seva sortida del recinte

Un comiat agredolç

La jornada, que s’havia marcat al calendari amb la voluntat de fer un comiat per part de familiars, usuaris i treballadors que havien preparat una petita trobada de cloenda, no ha transcorregut com s’esperaven. Segons indica l’entorn de la residència, tot i que en un principi se’ls va comunicar que sortirien de forma esglaonada de l’equipament i es van distribuir unes hores corresponents, finalment s’ha traslladat la majoria d’usuaris conjuntament a primera hora del matí, evitant així que es pogués fer el comiat que tenien previst per les 12 del migdia. Un fet que no ha agradat a familiars i treballadors, que asseguren no haver pogut acomiadar-se com haguessin volgut i que creuen que respon a intentar evitar l’impacte mediàtic de la sortida dels residents.

Quatre anys d’obres

Finalment, i tot i el canvi de plans, cap a dos quarts d’una tots els residents es trobaven ja al seu nou destí. Amb aquest últim episodi, la residència de l’ICASS tanca una llarga etapa. Ara caldrà esperar que es redacti el projecte, licitar les obres i dur-les a terme, amb l’esperança que, en quatre anys, puguin tornar a la que han considerat casa seva durant tants anys. 

Fil de notícies

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS