Carn Humana. Les veus de l’exili 1939

L’Orfeó Reusenc presenta la seva nova producció, Carn Humana. És una obra coral que vol narrar, cantar i donar veu i consciència a les vivències personals de tots aquells homes, dones i criatures que van haver d’emprendre l’exili després de la derrota de la república a la guerra civil espanyola (1936-39).

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Tarragona. A aquells exiliats, proscrits i deportats que van emprendre el camí fugint de la desesperació i del feixisme; tramuntanant els Pirineus o caminant per la costa per anar a viure, o a morir, als camps de presoners, sorra i filferrades, que França no havia preparat.

El cant coral és un dels protagonistes que narra aquesta part de la nostra història amb cançons sorgides del caminar, poesies i reflexions, memòries tristes i contes inacabats en el viatge i l’estada als camps de concentració d’Argelers, Adge, Sant Cebrià, Barcarès, Gurs, Ribesaltes, Bram, Setfonts, Vernet, Arles, Prats de Molló, la Guingueta, Tor de Querol, Sant Llorenç de Cerdans, Vallespir, Cotlliure, Maseràs…