La Fundació Rosa Maria Vivar i el Clínic investiguen per l’alzheimer

per: Miquel Ferrer

Amb el mecenatge de la fundació, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de l’hospital Clínic de Barcelona portarà a terme una investigació per aprofundir sobre la malaltia de l’Alzheimer

La fundació Rosa Maria Vivar neix l’any 2019 a Reus com una entitat sense ànim de lucre, amb l’objectiu de fer projectes al voltant de l’Alzheimer. Ara, la fundació finançarà un projecte de recerca amb l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de l’hospital Clínic de Barcelona, per la recerca d’aquesta malaltia. 

Calen noves eines terapèutiques

El projecte de recerca servirà per investigar el nivell de diferents proteïnes al líquid cefalorraquidi, per tal de detectar quines alteracions podrien indicar l’existència de l’Alzheimer. En un segon nivell, l’estudi se centrarà a aprofundir el nivell d’afectació de la malaltia en dones, que solen tenir més risc de patir aquesta afectació.

La importància d’aquest estudi està en poder observar les diferències biològiques entre els pacients, i poder trobar noves eines terapèutiques. Segons Raquel Sánchez, cap del grup d’alzheimer de l’IDIBAPS hospital Clínic de Barcelona, aquest estudi podria revelar la possibilitat que hi hagués més d’un tractament possible, tot i que avisa que la investigació no tindrà un impacte immediat en els pacients, i que serà a dos anys.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS