Retards, avaries i desorientació en les primeres hores del tall de vies

per: Redacció

Malgrat que no hi ha hagut sorpreses en el funcionament d’autobusos i trens, el volum de viatgers ha estat menor davant la incertesa sobre què passaria amb el tall de vies

Primer dia d’obres al Túnel de Roda de Berà i, per tant, primer dia de desconnexió ferroviària. Un matí on s’han patit incidències, que des de Renfe qualifiquen de “puntuals”.

Renfe fa mesos que planeja un seguit d’alternatives perquè els usuaris del Camp de Tarragona puguin arribar fins a la capital catalana, en transport públic, després que aquest 1 d’octubre s’hagi produït el tall de vies que es mantindrà fins al pròxim mes de març. Una desconnexió que afecta directament uns 15.000 usuaris.

En cada estació s’han instal·lat diversos informadors de Renfe que s’han dedicat a ajudar als viatgers que tenien dubtes, alhora que els orientaven. Per exemple, a Sant Vicenç de Calders distribueixen als viatgers en cada autobús en funció de la destinació on van.

Malgrat totes les facilitats, els passatgers han assegurat estar desinformats i nerviosos per ser el primer dia. Una jornada en què també hi ha hagut menys trànsit de viatgers, davant el neguit per saber què passaria.

El tram de via única, complicació afegida al viatge des de Reus

Un equip de Canal Reus ha volgut seguir el recorregut que els viatgers de Reus faran per arribar a Barcelona, a partir d’ara. Una ruta alternativa que, com els hem explicat els darrers dies, passarà per La Plana – Picamoixons on, després de fer una maniobra d’inversió de la marxa, arriba fins a Sant Vicenç i es dirigeix cap a Barcelona.

El trajecte en autobús, confús per conductors i passatgers

L’alternativa que es planteja des de Cambrils és un trajecte en autobús fins a Sant Vicenç de Calders, per agafar allà un tren en direcció a Barcelona. Un altre equip de Canal Reus ha fet aquest recorregut que, malgrat les avaries, el retard i els canvis de direcció, ha acabat arribant a Sant Vicenç.

Disparitat d’opinions entre institucions i usuaris

Per la seva banda, tant la Generalitat de Catalunya, com Rodalies i Renfe, han fet una valoració molt positiva d’aquesta jornada. Segons el secretari de Mobilitat de la generalitat, Manel Nadal, hi ha petites mancances, però en general està funcionant molt bé el servei alternatiu.

Segons Nadal, les institucions faran un seguiment diari del servei per fer una anàlisi de què es pot millorar. Amb aquesta anàlisi, diuen, procuraran millorar aquelles coses que permetin que els usuaris siguin atesos adequadament. Unes afectacions que prèviament, el president de Renfe Raül Blanco ha qualificat de “petites incidències”.

Des de la plataforma Dignitat a les Vies i l’associació per a la Promoció del Transport Públic, valoren positivament l’alternativa que s’ha optat per Reus amb el desviament passant per la Plana – Picamoixons, però alerten que la maniobra d’inversió de marxa i el fet que la via sigui única, afegirà més endarreriments als futurs trajectes d’aquests cinc mesos.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS