La botiga històrica Niepce canvia de local

per: Mireia Jansà Mata

Es traslladen a la raval Santa Anna arran de l’augment del lloguer

El besavi de la Dolors Busquets va obrir la botiga Niepce de Reus ara fa 98 anys. L’establiment, ubicat a tocar de la plaça Prim, és conegut per oferir serveis fotogràfics als clients, però també per plasmar la realitat cultural i social de la ciutat al llarg de tots aquests anys. De fet, el pare de la Dolors, Carles Busquets, va rebre la Menció Honorífica Municipal pel seu llegat fotogràfic a títol pòstum en els darrers Guardons de la Ciutat.

Ara, aquest negoci quasi centenari, ha de canviar d’ubicació. Amb el canvi de contracte, arran de la mort de Carles Busquets, la propietat del local ha apujat el lloguer a més del triple del que paguen ara. Un augment que des de Niepce, no poden fer front.

No marxen lluny. Traslladen la botiga a la raval de Santa Anna, a l’antic local d’un altre comerç històric de la ciutat com ho era la Llauneria Mata i malgrat el xoc emocional d’haver de deixar l’espai actual, la Dolors i el seu cosí veuen el canvi com una nova etapa.

D’aquesta manera, s’espera que de cara al novembre, la nova botiga Niepce torni a aixecar la persiana ja ubicada en aquest local.

AGENDA

RELACIONATS