Desnonen una família vulnerable del centre de Reus

per: Paula Jansà

Des de primera hora del matí s’ha tallat el carrer Santa Anna amb un gran desplegament policial

La capital del Baix Camp ha viscut aquest dimecres un nou desnonament. Es tracta d’un nucli familiar de tres membres, pare, mare i una nena de dos anys, en situació de vulnerabilitat, que han estat desallotjats de la que era casa seva des de feia un any. Tot i que l’execució estava programada al voltant de la una del migdia, des de dos quarts de deu del matí un ampli desplegament policial ha tallat gran part del Carrer Santa Anna.

Segons informen des del Sindicat de l’Habitatge, el pis és propietat de Coral Homes, un fons voltor participat per la Caixa. De fet, es tracta del mateix edifici, al carrer Santa Anna número 15, on la setmana passada el col·lectiu va aconseguir aturar un altre desnonament. És per aquest motiu, que el sindicat considera que l’episodi i el desplegament d’avui, és una venjança en tota regla.

L’entitat assenyala que la família desnonada pateix una indefensió jurídica brutal, diuen literalment, perquè no tenen advocat, tot i que fa una setmana que intenten aconseguir-ne un. De fet, expliquen que la família està empadronada a l’edifici, i han presentat documents que acrediten la vulnerabilitat, però, tot i això, remarquen que des de Serveis Socials diuen que no poden fer res al respecte.

La policia ha tallat el carrer des de primera hora del matí

El sindicat també ha denunciat que el cos policial ha sobrepassat les seves funcions perquè una hora abans de la convocatòria oficial del desnonament ja volien fer fora a la família, al·legant que ja tenien totes les seves pertinences recollides. Una qüestió que no es pot executar fins que no arribés la comitiva judicial, i per tant consideren que el cos ha volgut jugar amb el desconeixement de les lleis de les persones vulnerables perquè marxessin abans d’hora.

Paral·lelament, la policia ha identificat i denunciat per desobediència lleu i greu a dos membres del sindicat que estaven amb un megàfon informant la ciutadania del que estava passant.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS