Reus fa valdre els comerços històrics amb una nova ruta turística

per: Clara Marquiegui

L’activitat es podrà dur a terme de forma autònoma o en grup amb un guia

Què tenen en comú Casa Borrull, Tomàs Barberà, la pastisseria Padreny i la Ferreteria Martí? Tots ells, juntament amb més d’una cinquantena de negocis reusencs, són comerços històrics. Unes botigues que a partir d’aquesta mateixa setmana lluiïran un segell identificatiu, als seus aparadors.

A més, tots aquests comerços històrics ara formaran part d’un nou recorregut cultural i comercial, impulsat per l’agència Reus Promoció. Aquesta visita guiada es posa en marxa aquest divendres i estarà formada per una seixantena de negocis, de diverses tipologies:

  • Establiments històrics que mantenen el seu ús en edificis reformats o en altres indrets
  • Establiments singulars o destacats per la seva peculiaritat
  • Establiments històrics que es mantenen en edificis històrics
  • Establiments nous ubicats en edificis històrics
  • Locals comercials històrics amb nous usos

Tots els comerços que hi formen part destaquen per la seva antiguitat, per la relació que tenen amb la comunitat, la seva arquitectura i decoració, l’oferta de productes i serveis tradicionals o la història i tradició dels locals.

La ruta es podrà desenvolupar de forma individual, autònoma, seguint el plànol del fulletó promocional, o mitjançant una visita guiada. Aquesta es realitzarà cada divendres, a partir de les 17:30 h de la tarda, amb sortida des de la plaça Prim. L’activitat té una durada de dues hores i un preu de 13€. Les inscripcions es poden realitzar a ticket.reusturisme.cat

AGENDA

RELACIONATS