L‘objectiu és que les persones sàpiguen com reaccionar davant de parades cardiorespiratòries
Ningú sap mai quan es podria trobar en situació d’emergència i a vegades no ens plantegem si sabríem actuar correctament o no. De fet, entre el 70% i el 85% de les parades cardiorespiratòries, per exemple, tenen lloc fora d’un hospital o centre sanitari, i saber tècniques de reanimació en aquests casos pot ser de vida o mort.
En aquest context, investigadors l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb la col·laboració de el ‘Instituto de Salud Carlos III i Unitat de Suport a la Recerca de la Gerència d’Atenció Primària, s’ha impulsat estudi EFORCP amb l’objectiu de facilitar la formació de tècniques reanimació cardiopulmonar a la ciutadania.
L’estudi es troba actualment en fase de cerca de voluntaris. Necessiten 150 persones que estiguin disposades a fer una formació en línia sobre tècniques RCP i ús de desfibril·ladors, i a assistir a unes sessions de pràctica a l’aula de simulació de l’Hospital Joan XXIII. A més, els participants que ho vulguin, també podran formar part d’una submostra de l’estudi per qualificar l’experiència viscuda durant la formació.
De fet, que la població conegui tècniques de reanimació és una de principals reivindicacions pel Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria que es commemora aquest 16 d’octubre.