Reus plantarà 500 arbres nous cada any

per: Redacció

Aquest és un dels objectius del nou Pla Reus Respira per avançar cap a una ciutat més sostenible i verda.

Amb la voluntat d’avançar cap a una ciutat més verda i sostenible, lluitar contra el canvi climàtic, mitigar les zones de calor urbanes, generar més espais d’ombra i reduir la temperatura als carrers de la ciutat, Reus ha impulsat el Pla Reus Respira.

Es tracta d’un nou projecte que gira entorn tres objectius principals. Per una banda, es vol planificar i definir el model de zona verda i blava que volen per Reus, que ja s’està duent a terme amb el projecte RENATUR. Per l’altra, s’està elaborant una ordenança per protegir l’arbrat, les zones verdes i la biodiversitat.

Incrementar un 30% l’arbrat de Reus

I per últim, s’ampliaran les zones verdes i els arbres de la ciutat. Reus vol plantar per any 509 arbres. L’Ajuntament destinarà com a mínim 150.000 euros anuals per plantar arbrat. La voluntat és plantar 5.000 arbres en 10 anys, és a dir, incrementar un 30% l’arbrat de la ciutat.

La primera d’aquestes dotacions es veurà reflectida en el Pla d’Inversions del 2025, però, per enguany, el consistori té pressupostats més de 66.000 euros que han de suposar la plantació d’uns 200 arbres i que estan previstos per la zona de Mas Bertran, Bellissens o el Passatge de la Rodona, entre altres.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS