ERC a Reus es posiciona majoritàriament a favor de Nova Esquerra Nacional

Regidors d’ERC com Daniel Recasens i la presidenta de la federació regional del Camp de Tarragona, la reusenca Ester Alberich, s’han postulat públicament

Quan falten menys de 40 dies pel Congrés Nacional d’Esquerra Republicana que ha de permetre refundar el partit, les fitxes al tauler d’escacs es comencen a moure. Alguns dels principals actius dels republicans a la ciutat de Reus han decidit posicionar-se públicament, mentre d’altres continuen mantenint un perfil més discret.

Per exemple, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha fet eminent el seu suport a la candidatura de Nova Esquerra Nacional a través de les xarxes socials.

De la mateixa manera s’ha posicionat la reusenca Ester Alberich, presidenta de la federació regional del Camp de Tarragona.

També s’ha posicionat Marina Berasategui, que opta a formar part de la Seu Nacional del partit amb Nova Esquerra Nacional.

Suport majoritari de Reus a Nova Esquerra Nacional

Qui no s’ha postulat públicament ha estat Noemí Llauradó, la presidenta de la Diputació de Tarragona i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Reus. La líder dels republicans a Reus manté un perfil molt discret al voltant del Congrés Nacional, volent respectar totes les candidatures des de les institucions que representa.

Canal Reus ha contactat amb l’entorn de Llauradó que insisteix que la presidenta de la Diputació es vol mantenir al marge del debat públic “tot encoratjant als militants a votar el dia 30 de novembre”. Amb tot, i tenint en compte que tant Alberich com Berasategui i també Recasens formen part del seu nucli de confiança, no seria forassenyat pensar que Llauradó també dona suport a Nova Esquerra Nacional.

Qui també manté un perfil discret és Òscar Subirats, regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, que de moment no s’ha sumat públicament a cap de les candidatures. Canal Reus ha parlat amb Subirats, qui de moment també vol mantenir aquesta postura.

Ara bé, i segons fonts del partit consultades per Canal Reus, la gran majoria de l’executiva local del partit a la ciutat també estaria a favor de Nova Esquerra Nacional, així com bona part de la militància.

Quatre candidatures al Congrés Nacional d’ERC

Aquest posicionament de l’executiva local es fa a títol individual, ja que la mateixa executiva va acordar no posicionar-se col·lectivament. De fet, el Casal Foment, la seu del partit a la capital del Baix Camp, està rebent aquests dies els representants de les candidatures per tal que puguin explicar el seu projecte.

Nova Esquerra Nacional és una de les quatre candidatures que opten a liderar ERC durant els propers anys. La candidatura està encapçalada per Xavier Godàs i compta també amb la vallenca Raquel Sans al capdavant.

Oriol Junqueras, fins ara president del partit, encapçala la candidatura de Militància Decidim, mentre que Helena Solà ho fa amb Foc Nou. La darrera candidatura és l’encapçalada per Xavier Martínez-Gil, en nom de Recuperem ERC.

Actualment, les candidatures es troben recollint els avals necessaris per a presentar-se al Congrés. Es requereix el suport d’un 5% de la militància. Aquest procés s’allargarà fins al 15 de novembre, i des d’aleshores i fins al dia 29 de novembre es farà la campanya electoral amb aquelles candidatures que hagin superat el llindar d’avals. El Congrés viurà la seva jornada electoral el dia 30 de novembre, amb votació telemàtica i amb punts de suport electoral presencials.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS