El Correllengua deixa “petjada” a Reus

per: Paula Jansà

S’han impulsat més d’una cinquantena d’activitats durant aquest mes d’octubre. L’última d’elles, un mural reivindicatiu.

Des que el Correllengua va arrancar el passat 30 de setembre, s’han dut a terme més de cinquanta activitats. Són més de setanta les entitats de la ciutat de Reus que s’han sumat a aquesta iniciativa que vol promoure l’ús de la llengua i la cultura catalana. Una d’aquestes activitats l’han impulsat des del Casal Despertaferro i Endavant Baix Camp, que han aportat el seu granet de sorra amb la pintada d’un mural reivindicatiu.

Els murs, un reflex de la ciutadania

Els impulsors de la iniciativa consideren que els murs de la ciutat han de ser un reflex de la preocupació de la ciutadania i que, d’aquesta manera, es pot donar visibilitat i crear sensibilització sobre la importància de defensar la llengua i promocionar-la. En aquesta ocasió, ho han volgut fer amb una frase de Maria Mercè Marçal: Ser dona i tenir una llengua en situació precària són dues coses que s’assemblen molt. Des de fora hi ha la mateixa incomprensió.

Últimes activitats

El Correllengua ja encara la recta final i, aquest dissabte, organitza una “marxa per la llengua” de deu quilòmetres que implicarà a gran part de les entitats de la ciutat. Des de l’entitat asseguren que la voluntat és que aquesta sigui la primera de moltes edicions del Correllengua.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS