Poemes catalans i música urbana es fusionen en el nou espectacle de Versembrant

per: Mireia Jansà Mata

L’espectacle vol apropar els grans clàssics de la poesia catalana al jovent

Poemes de Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, Joan Salvat-Papasseit o Caterina Albert, entre d’altres. Són alguns dels textos que formen part de l’espectacle ‘De la poesia catalana a la música urbana’. La nova proposta impulsa per la cooperativa Versembrant, fusiona grans poemes clàssics de la literatura catalana adaptats a les melodies de músics com ara Doja Cat, Cardi B, Kendrick Lamar i Eminem. Aquestes versions són interpretades en directe per Fetitxe 13, Hirens i DJ Payer Five, adaptacions que han comptat amb la supervisió del filòleg de la URV Emili Samper.

La proposta té com a objectiu principal fomentar l’ús del català entre el jovent i reivindicar el llegat cultural i literari de les nostres contrades.

L’espectacle ‘De la poesia catalana a la música urbana’ parteix dels textos de 44 obres poètiques clàssiques de l’escena literària en català del darrer segle. Aquests textos s’adapten a les líriques de 14 cançons de música urbana mainstream presents a les llistes internacionals d’èxits de referència dels darrers anys (Billboard 200, Billboard Hot 100, Afyve, Top 50 Global Spotify, YouTube Music Charts).

De l’escenari a les aules a través de la cooperativa Versembrant

Els poemes seleccionats són d’autors que s’estudien a les aules i estan presents al currículum educatiu vigent, però s’han seleccionat també tenint en compte l’equitat de gènere. De fet, l’espectacle va acompanyat d’activitats complementàries com material pedagògic de suport per a l’anàlisi dels textos o també un concurs d’adaptació de poemes en català per a joves i des de la cooperativa Versembrant s’ofereixen en format taller als instituts.

L’espectacle s’ha representat al Centre d’Art Cal Massó davant d’un públic que ha omplert de gom a gom aquest equipament cultural de la ciutat.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS