Reus vol potenciar el reciclatge de vidre a l’hostaleria

per: Redacció

La iniciativa arrenca aquest divendres i s’allargarà durant els pròxims tres mesos.

reciclatge

L’Ajuntament de Reus posa en marxa una nova campanya informativa adreçada als establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre. En aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats d’Ecovidrio visitarà alguns dels establiments de la ciutat amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells petits per ús propi de l’establiment.

Segona edició de la campanya

De juny a desembre de 2023 es van visitar un total de 326 establiments. D’aquests 326, en una primera visita es va detectar que només el 63% reciclava el vidre correctament. Després de la campanya es va aconseguir que gairebé el 100% ho fes. Aquest any, l’esforç se centrarà en els establiments que actualment fan ús dels contenidors de vidre de la via pública i tenen l’obligació de fer-ho en origen.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS