Així ho han acordat els diferents bancs d’aliments de l’Estat espanyol. Des del de Tarragona, esperen recuperar les xifres d’abans de la pandèmia, quan l’entitat aconseguia fins a 500 tones d’aliments.
Com bé saben, el Gran Recapte és l’esdeveniment més important del Banc dels Aliments, i en el cas del de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, gràcies a aquests donatius, s’aconsegueix la manutenció de 4 o 5 mesos per les famílies més vulnerables. És per això que aquesta recollida massiva d’aliments, està marcada als seus calendaris. Enguany, i davant els efectes de la Dana al País Valencià, s’ha acordat que de tot el que es recapti, un 50% marxarà cap a València.
Des de l’entitat afirmen, que el Banc d’Aliments Valencià, davant la gran onada de solidaritat, no té capacitat de gestió, i a hores d’ara té més d’una vintena de magatzems plens d’aliments. És per aquest motiu que cada banc d’aliment s’encarregarà de la recollida i emmagatzematge de donacions del seu territori i els guardarà fins que es necessiti des de València. Insisteixen que han de ser, sobretot, productes de llarga durada.
El Gran Recapte d’enguany es farà des de divendres 22 de novembre i fins diumenge 24 en més de 200 punts de la Demarcació. El lema d’aquesta campanya és “Aquest any esperem recollir més aliments que excuses” i s’ha complementat amb algunes de les excuses que més reben per part dels usuaris com “És que ajudo amb altres causes”, “No sé si arriba a qui ho necessita” o “Ho sento, tinc pressa”, entre d’altres.
Amb tot, des de l’entitat destaquen què passen per moments complicats i expliquen que abans de la Covid-19 es van arribar a aconseguir fins a 500 tones i, en canvi, l’any passat no van arribar al centenar.
És per això que fan una crida, no només per donacions, sinó també per voluntaris que els ajudin amb tota la recollida, que es poden inscriure al web bancalimentstarragona.org, on poden escollir el centre comercial i el seu horari de preferència.
El nou local del Banc dels Aliments estarà operatiu a finals de novembre
I precisament, el banc d’aliments de les comarques de Tarragona anunciava, fa uns mesos, el trasllat del seu magatzem al polígon Riu Clar. Doncs bé, les previsions s’han vist truncades per diversos obstacles. En primer lloc, el trasllat de les càmeres frigorífiques provocava costos molt alts, fet que finalment els ha portat a llogar uns contenidors per tenir el material refrigerat i congelat.
A banda, han hagut de planificar el buidatge, desmuntatge i muntatge a la nova seu de les diverses prestatgeries. Aquests dos factors han implicat setmanes de feina, que han ajornat l’arribada al nou local. Si tot va bé, el trasllat es durà a terme a finals d’aquest mes de novembre.