La funerària mancomunada entre Reus, Salou, Vila-seca i Constantí, Funecamp, s’ha trobat amb l’ofensiva jurídica del sector privat
Funecamp, la funerària mancomunada entre Reus, Salou, Vila-seca i Constantí, continua avançant tràmits. La previsió és que la setmana vinent se’n celebri el primer consell d’administració. En paral·lel es fan els processos necessaris perquè la plantilla dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp, les infraestructures i els recursos passin a la nova empresa pública. Una sèrie de tràmits que s’han alentit respecte de les previsions inicials, que apuntaven que l’empresa podria ser una realitat abans d’acabar el 2024.
Un recorregut que també fan la resta de municipis implicats. Pel que fa a la plantilla, recentment s’ha signat un nou conveni col·lectiu que s’aplicarà també quan passin a treballar per Funecamp. A l’acord, segons fonts municipals, s’hi ha arribat sense entrebancs amb la comissió negociadora sindical.
El sector privat presenta recursos a la creació de Funecamp
Mentre les administracions públiques avancen en la creació d’aquesta empresa mancomunada, el sector privat s’hi oposa frontalment. Mémora, principal agent d’aquest sector privat a la regió, ha interposat diversos recursos a la creació de Funecamp, com ho han fet també altres funeràries privades, algunes de les quals, dins del grup empresarial de Mémora.
Al plenari d’aquest divendres, de fet, l’Ajuntament de Reus ha aprovat continuar defensant els interessos del consistori i de Funecamp als jutjats en dues de les denúncies presentades per aquests privats. La situació, com admeten algunes fonts municipals, és similar a la que es va viure quan Fomento de Construcciones y Contratas va perdre el contracte públic de la brossa de Reus. En aquell moment, l’empresa va esgotar totes les opcions possibles als jutjats per aturar la nova licitació. Ara, el sector privat també estaria intentant evitar la constitució de l’empresa supramunicipal.